Signerte samarbeidsavtale

0
402
Ordfører Kjell Neergaard og administrerende direktør Asle Rønning har signert en samarbeidsavtale. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune og Måsøval fiskeoppdrett signerte denne uken en samarbeidsavtale om visningssenter tilknyttet Campus Kristiansund. Avtalen ble signert på Måsøval sitt hovedkontor på Frøya.

I oktober ble det kjent at de to aktørene har funnet sammen. Etableringen skal gi publikum et unikt og levende innblikk i oppdrettsnæringen, og man har mål om å skape en møteplass for næringsliv, publikum og studenter. Visningssenteret skal inn i Campus og vil være på rundt 350 kvadratmeter, spekket med det siste av visningsteknologi.

– En etablering av et visningssenter for laks i Campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum. Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser fram imot å etablere oss i campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, sier miljø- og utviklingsleder Monicha Seternes fra Måsøval.

Måsøval er klare for å ta en større investering på flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret over 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

Med dagens signering er man enda ett steg lengre i arbeidet med en felles søknad om en visningskonsesjon. Søknaden om konsesjonen skal behandles hos Fiskeridirektoratet.

– Jeg er svært glad for at vi har Måsøval med på laget. Vi har mange felles verdier og ønsker å styrke campus med et topp visningsanlegg for oppdrett. Nå kjører vi på og satser på et positivt svar på konsesjonssøknaden, sier ordfører Kjell Neergaard.