Åpning av skoler og barnehager etter nyttår

0
180
Kommunalsjef oppvekst Olaug Haugen sammen med kommuneoverlege Askill Sandvik, kommer med informasjon i forbindelse med åpning av barnehager og skole etter nyttår. Det er en anbefaling om at alle som skal tilbake på skole og barnehage tester seg dagen før de kommer på skolen eller barnehagen.
Kommunalsjef oppvekst Olaug Haugen sammen med kommuneoverlege Askill Sandvik, kommer med informasjon i forbindelse med åpning av barnehager og skole etter nyttår. Det er en anbefaling om at alle som skal tilbake på skole og barnehage tester seg dagen før de kommer på skolen eller barnehagen.

Åpning av skole og barnehager etter nyttår, skjer etter trafikklysmodellen. Skole og barnehager i Kristiansund åpner på gult nivå.

Gult nivå, etter trafikklysmodellen, i grunnskolen

Kristiansund kommune følger nasjonale regler når det gjelder trafikklysmodellen. Skoler og barnehager åpner på gult nivå etter nyttår, bortsett fra videregående skoler som skal være på rødt.

Testing før skole- og barnehagestart

Alle barn og ansatte i barnehage og skole anbefales å ta en hurtigtest hjemme kvelden før første skole/barnehagedag etter nyttår. Dersom du ikke allerede har hurtigtest hjemme, kan dette hentes i den grønne bua på Piren.

Åpningstider i hentebua på Piren (for å hente hurtigtest)

  • Romjula kl 11-17 
  • Nyttårsaften – 2. januar:  kl 11-14,
  • 3.januar kl 11-19.

Ved positiv hurtigtest gjør du følgende:

  • Ved positiv hurtigtest skal personen bestille PCR-bekreftelsestest.
  • Husstanden skal være hjemme.
  • Orienter kommunen ved å ringe koronatelefonen 71573700 eller legevakt 116117.

Unntak fra smittekarantene for både ansatte, barn og elever

Fra 1. januar er ansatte i barnehager, grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen unntatt smittekarantene i arbeidstiden. De er unntatt karantene fra første dag, men må teste seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet. Kristiansund kommune følger disse nasjonale reglene.

Dose 3 for ansatte i skole og barnehage

Det forventes at ansatte i skole og barnehage vil være vaksinert med dose 3 i løpet av januar/februar 2022, her i Kristiansund, noe som vil gi fritak fra smittekarantene.