Registrering av positiv hurtigtest

0
86
Kommuneoverlege Askill Sandvik her sammen med leder for AUDI - Erik Ingebrigtsen og tjenestedesigner Hege Kristin Sjåvik Hånde. Teamet bak c19.no består av leder, utviklere, tjenestedesigner. Det er Erlend Johan Grytnes Dullaert som har utviklet denne modulen i c19.no, men han var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Kommuneoverlege Askill Sandvik her sammen med leder for AUDI - Erik Ingebrigtsen og tjenestedesigner Hege Kristin Sjåvik Hånde. Teamet bak c19.no består av leder, utviklere, tjenestedesigner. Det er Erlend Johan Grytnes Dullaert som har utviklet denne modulen i c19.no, men han var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Registrering av positiv hurtigtest kan du nå gjøre i c19.no dersom du har dose 3 av koronavaksinen.

Positiv hurtigtest

Får du en positiv hurtigtest og du har dose 3 med koronavaksinen, eller har to vaksine-doser og tidligere gjennomgått korona, kan du nå registrere denne på c19.no i Kristiansund kommune.

Sentral beslutning

Sentrale myndigheter besluttet tidlig denne uken at de som har tatt dose 3, kan registrere sin positive selvtest (hurtigtest), digitalt i stedet for å ta PCR-test ved kommunenes teststasjon.

Lokalt utviklet

I løpet av ei kort uke har utviklerne lagd denne skreddersydde registreringsmodulen i c19.no. Dette er en løsning som er godt kjent for innbyggerne i Kristiansund kommune og andre kommuner som benytter c19.no i andre sammenhenger.

AUDI – avdeling for utvikling, digitalisering og innovasjon står bak utviklingen av hele portalen c19.no i tillegg til at de stadig vekk utvikler nye digitale løsninger som innbyggerne har bruk for. AUDI jobber konsekvent etter brukerperspektivet og løsningene de utvikler kommer på grunnlag av etterspørsel hos innbyggerne.

Understreking av hvem som har denne muligheten

Kommuneoverlege Askill Sandvik understreker at opplegget for registrering av selvtest vil gjelde for de som har tatt dose 3, eller har to vaksine-doser og tidligere gjennomgått korona. Alle andre grupper, f. eks. barn og unge, må fortsatt bekrefte sin positive hurtigtest med PCR.