Oppdaterte versjoner av koronavaksinene

0
41
Portrett av Hilde Gustad
Leder for vaksinasjonsprogrammet i Kristiansund kommune, Hilde Gustad, forteller at det fra 13.september vil være en ny og oppdatert koronavaksine som du vil få som oppfriskningsdose her i byen.

Vaksinen er nå oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av SARS-CoV-2-viruset som sirkulerer nå. Dette er vaksine som gis som oppfriskningsdose.

Ny oppdatert vaksine

Denne vaksinen får vi neste uke, altså fra uke 37. Alle de som skal få vaksine nå, får tilbud om denne vaksinen fra og med neste uke. Vaksineringen som skulle skje denne uken er utsatt til da.

Det er den siste puljen av de over 65 som får utsatt vaksineringen sin en uke. Torsdag 15.september vil vi utvide tilbudet, slik at alle som skulle vaksineres denne og kommende uke, får gjort dette denne dagen.

SMS om denne endringen

Alle får sms om denne endringen og med en ny time oppsatt. Du får da mulighet til å ta denne nye forbedrede varianten fra og med uke 37.

– Dette er det beste som fins på markedet og anbefalt av FHI. Derfor flyttes alle som skulle hatt oppfriskningsdose denne uken til neste uke, slik at de får muligheten til å få det beste alternativet, sier leder for vaksinasjonsprogrammet i Kristiansund kommune Hilde Gustad.

Den vaksinen vi har hatt til nå er god, den nye har en ekstra komponent slik at den dekker omikron bedre. Den nye vaksinevarianten gir økt beskyttelse mot å bli smittet samt at beskyttelsen mot alvorlig sykdom er minst like god som den vi har hatt tidligere, viser kliniske studier i følge FHI.

Vaksinering fremover

Det settes opp vaksinering torsdag 15.september og neste vaksinering er etter planen onsdag 28.september. Og vaksineringen foregår i Braatthallen.