Gratis klima- og energirådgivning til boligeiere

0
207
Illustrasjonsfoto i forbindelse med Gratis klima- og energirådgivning til boligeiere Bård Gudim
Illustrasjonsfoto i forbindelse med Gratis klima- og energirådgivning til boligeiere Fotograf: Bård Gudim

Kristiansund kommune tilbyr nå gratis klima- og energirådgivning til våre innbyggere.

Tilbudet innbefatter:

Rådgivning

Rådgivningen skal bidra til at du som boligeier skal bruker energi mer effektivt og klimavennlig. Og i større grad bruke lokale fornybare energikilder som solenergi. I tillegg skal du få gode råd om ladeløsninger for elbil og støtteordninger.

– Tilbudet er en del av kommunens arbeid med klima og energi. Vi skal bidra til kunnskapsbygging og legge til rette for at innbyggere skal kunne ta klimavennlige valg, sier miljørådgiver Joanne M. Haigh Bratset i Kristiansund kommune.

Gratis og uforpliktende klima- og energirådgivning

Kristiansund kommune gjennomfører fra den 19. september 2022 en klima- og energirådgivningskampanje rettet mot husholdninger. Hensikten er å motivere deg som boligeier til å redusere energibruken i din bolig og ta klimavennlige valg. Dette gjøres gjennom bruk av energiportalen.no og tilbud om digital befaring med en objektiv energirådgiver. Du kan blant annet få råd om:

  • Elbillading
  • Etterisolering av vegger og tak
  • Bytting av vinduer og dører
  • Installering av varmepumpe
  • Solceller
  • Smart styring
  • Alternative energikilder
  • Støtteordninger fra Enova

Energianalyse på nett

Verktøyet Energiportalen muliggjør objektiv nettbasert energianalyse av boligen din. Gå til energiportalen.no og søk opp din bolig. Du får veiledning til hvordan den skal brukes.

Befaring med energirådgiver

Du kan avtale en befaring med en energirådgiver, som vil kunne hjelpe deg med smarte klima- og energiløsninger tilpasset din bolig og økonomi. Dette er et begrenset tilbud. Gå til kalender for å finne ledige tider.

Finansiering

Kampanjen er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune og leveres i samarbeid med kommunene i fylket. Tjenestene og rådgivningen er levert av Simenergi AS og EEFFY AS.

Spørsmål

Har du spørsmål til denne kampanjen ta kontakt med miljørådgiver Joanne M Haigh Bratset i Kristiansund kommune eller prosjektleder Nicolai Dirdal i Simenergi AS.