Miniseminar om kunstgress

Det er et økende krav, fokus og behov på kunnskap om hva er kravene og mulighetene rundt forsvarlig og bærekraftig drift av både klubb og anlegg.

Nye krav fra Miljødirektoratet er på trappene, dette vil medføre nye krav til drift og aktive tiltak for å miljøsikre baner med kunstig ifyll. Hvordan kan dette løses så kostnadseffektivt som mulig? Hvordan kan man drifte og utforme banen for å forlenge levetiden og holde granulatet der det hører hjemme, på banen? Er det noe alternativ til kunstig ifyll, og hva er fordeler og ulemper med dette? Og det store spørsmålet; hva gjør vi med banen når den skal skiftes ut?

Gjennom seminaret vil deltagerne få svar på mange av de spørsmål og usikkerheter som i dag eksisterer rundt drift, vedlikehold og avhending av kunstgress med og uten kunstig fyll. Dette er blant annet;

• Hvilke krav kommer fra Miljødirektoratet, og når kommer de?
  • Hva kan man gjøre for å imøtekomme disse kravene?
  • Koster det klubbene 1-2 Millioner NOK for å imøtekomme disse kravene?
  • Hvordan kan man finansiere tiltakene?
  • Hva skjer i bransjen i forhold til typer kunstgress og ifyll? Kork, kokos, olivensteiner mv.
  • Hva med SBR hvis man skal bytte banedekke i 2020?
  • Er eller vil SBR bli forbudt?
  • Hva gjør andre klubber og Kommuner?
  • Hvor mye av plastgranulatet på kunstgressbane kan man klare å samle opp og gjenvinne?
  • Hvilke krav bør eller må man stille ved kjøp av nytt gress?
  • Spillemidler i forhold til nye gresstyper?
  • Avhending, hva gjør vi med den gamle banen?

Foredragsholder er Oddbjørn Lindebø-Tennebekk fra TeBe Sport er invitert inn til å presentere status på de krav og muligheter som ligger foran oss.
Tid og sted
Seminaret avholdes ved Kristiansund Rådhus, Bystyresalen, Kaibakken 2, 3.mars kl 18-21
Servering
Det serveres kaffe, te og frukt.
Påmeldingsfrist
Frist for påmelding er satt til 24. Februar 2020, til
britt.engvig-hjelle@kristiansund.kommune.no
Påmeldingen må inneholde antall deltagere, navn og klubb.
Deltakelse på seminaret er gratis.