Setter opp telt for prøvetaking

0
293
Fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik, kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson og ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune setter i dag opp et telt utenfor brannstasjonen. Teltet skal brukes til prøvetaking av personer med mulig korona-smitte.

Det er kun personer som har avtale med kommunelegene som skal møte opp til prøvetaking.

Frem til nå har Kristiansund kommune sendt helsepersonell ut til innbyggere med mulig smitte, men på grunn av kapasitets-utfordringer må det gjøres noen endringer.

– Ved å sende innbyggerne ned til prøvetakerne, kan vi gjøre dette langt mer effektivt, sier fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik.

Responsteamet bruker mellom en og to timer på prøvetaking per nå. De regner med å kunne korte ned denne tiden betydelig ved å bruke den nye løsningen.

Teltet er så stort at det er beregnet på at innbyggeren skal kjøre inn, bli tatt prøve av og deretter kjøre hjem igjen. Hele prosedyren vil ta mindre enn 10 minutter.

-Det er meldt inn flere tilfeller av mistenkt smitte i dag, sier rådmann Arne Ingebrigtsen. Vi finner det derfor riktig å effektivisere tiden det tar å teste innbyggerne.

Veien er allerede stengt for gjennomkjøring og teltet skal stå klart til bruk ved 17-tiden i dag.