En person bekreftet smittet i Kristiansund

0
374
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik har forventet smitte også i Kristiansund. De er godt fornøyde med sannsynligheten for videresmitte er liten. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

En person er bekreftet smittet med koronavirus i Kristiansund kommune. Pasienten har vært i hjemmekarantene siden ankomst Kristiansund. Personen er nå satt i isolasjon.

Alle medlemmene av husstanden har også vært i karantene siden personen kom hjem fra ferie i Østerrike. Alle i husstanden blir fulgt opp av kommunelegen.

Personen som er smittet har hatt lette symptomer på luftveisinfeksjon, det vil si feber og hoste.

– Sannsynligheten for videresmitte i Kristiansund er liten, siden personen har vært i hjemmekarantene siden hjemkomst. Personen hadde ingen symptomer på luftveisinfeksjon ved flygningen fra Oslo til Kristiansund, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Han forteller likevel at det jobbes med å spore nærsittende passasjerer på flyet som en ekstra forholdsregel.

– Dette har vi forberedt oss på i lengre tid, så dette er forventet, sier ordfører Kjell Neergaard. Nå har vi fått den første smittede og dette er udramatisk. Kristiansund er godt forberedt på å håndtere dette.

– Det er ikke behov for ytterligere tiltak, kommunen er i full beredskap og dette er forventet. Dette er i tillegg et tilfelle som ikke gir kompleks smitte i lokalsamfunnet, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.