Ytterligere en bekreftet smittet Kristiansund

0
242
Kommuneoverlege Askill Sandvik i kommunens beredskapsrom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune.

Lørdag ble ytterligere en person bekreftet smittet med koronavirus i Kristiansund. Personen som er bekreftet smittet har vært i samme reisefølge som personen som fikk påvist smitte i går.

– Dette er helt som ventet, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Det var totalt seks personer i reisefølget, og to av disse er bosatt i Kristiansund. Begge disse to er nå bekreftet smittet av koronaviruset og har hatt lette symptomer på luftveisinfeksjon.

-Det er uhyre viktig at folk respekterer karantene- og isolasjonsbestemmelsene, dette er nøkkelen til å hindre ytterligere spredning av viruset, sier kommuneoverlegen.

Når det gjelder de to som er bekreftet smittet, så har disse to vært i karantene siden hjemkomst og har etterfulgt karantenebestemmelsene. Det er liten fare for videresmitte i Kristiansund av disse personene.

De som var på samme fly mellom Oslo og Kristiansund spores og blir kontaktet av smittevernlegen og hennes team. Begge var symptomfrie på flyturen.

Også ordfører Kjell Neergaard maner til at folk respekterer karantene- og isolasjonsbetemmelser.

– Vi er i helt spesiell situasjon og hver enkelt av oss må bidra. Vi må følge alle rådene fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og kommuneoverlegen. Vi må stanse denne smitten og alle må bidra, sier ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund.