Rådmannen i Averøy blir ny assisterende rådmann i Kristiansund kommune. Han tilrer stillingen 12. oktober, og erstatter Per Sverre Ersvik som blir administrasjonssjef i nye Hustadvika kommune.

Mostad har vært rådmann i Averøy siden 2012. Han har satt tydelige spor etter seg i nabokommunen. og har opparbeidet et solid omdømme. Han er kjent for å være strukturert, tydelig og grundig.

– Jeg ser frem til å begynne som assisterende rådmann i Kristiansund. Jeg ønsker å bidra til et sterkere Nordmøre, med Kristiansund som naturlig tyngdepunkt. Så håper jeg at den erfaringen jeg har med fra Averøy kan anvendes i en betydelig større kommune, sier Knut Mostad.

Før ansettelsen i Averøy kommune jobbet han som daglig leder hos NHO Transport i Sogn og Fjordane. Han har tidligere vært rådmann i Hornindal og trygdesjef i Stryn.

Mostad er utdannet i jus ved Universitetet i Oslo og har utdanning i prosessledelse fra Høgskolen i Volda. Mostad er opprinnelig fra Trøndelag.

– Vi er meget godt fornøyd med å få Knut med på laget. Han har en bakgrunn som passer perfekt i jobben som assisterende rådmann i Kristiansund. Vi har samarbeidet gjennom flere år og det samarbeidet har bestandig vært godt, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Det var totalt syv søkere til stillingen som assisterende rådmann.