Senker beredskapsnivået

0
145
Rådmann Arne Ingebrigtsen og kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik er godt fornøyd med status i Kristiansund. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har vært i rød beredskap i fjorten dager i forbindelse med korona-pandemien. Nå senker rådmann Arne Ingebrigtsen beredskapsnivået til oransje. Det betyr at alle pandemiforebyggende tiltak er under kontroll i Kristiansund.


-Den første og innledende fasen har vært krevende, men organisasjonen har levert over all forventning. VI er nå grundig forberedt på de utfordringene som kommer, sier ordfører Kjell Neergaard.

Syv bekreftet med smitte

Det er totalt syv personer som har fått påvist kronasmitte i Kristiansund. Det er tatt over 300 prøver, og teltet er ferdig innkjørt. Nå planlegges det å øke opp kapasiteten ytterligere på testing.

– Antall smittede øker langsomt, men det er fortsatt kjent smittevei. Vi må være forberedt på at antall smittede kommer til å øke fremover, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik.

Grønt lys på alt. Nå også flytting av legevakta

-Vi hadde møte i kriseledelsen i går ettermiddag, og da fikk vi status fra alle enhetene. Det viser grønt lys på alle forberedende og operative funksjoner. I dag kom beskjed fra kommuneoverlegen om at flyttingen av legevakten også er i rute. Dette betyr at vi senker beredskapsnivået til såkalt stabsberedskap, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Her er de ulike beredskapsnivåene i Kristiansund kommune.