Ett nytt tilfelle av koronasmitte i Kristiansund

Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik ber folk innstendig om å etterfølge råd og pålegg for å begrense smitten av koronaviruset. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har i dag fått ytterligere ett positivt prøvesvar på koronasmitte. Totalt har nå åtte personer i kommunen fått påvist koronasmitte.

– Dette tilfellet var forventet. Vi ser at koronaviruset smitter lett til nærkontakter. Også i dette tilfellet er alle forholdsregler tatt for å unngå videresmitte, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik.

Kommuneoverlegen oppfordrer folk på det sterkeste til å følge påleggene fra myndighetene. Hold avstand, ha god håndhygiene og unngå grupperinger på mer enn fem personer. Mye informasjon finnes på fhi.no og helsenorge.no.

– Det er i tillegg uhyre viktig at folk respekterer karantene- og isolasjonsbestemmelsene, dette er nøkkelen til å hindre ytterligere spredning av viruset, sier kommuneoverlegen.