Ny legevakt på plass

0
225
Onsdag klokken 16.00 var den "nye" legevakten på Frei administrasjonsbygg klar for å ta i mot pasienter.

I dag åpnet Kristiansund kommune legevakt på Frei administrasjonsbygg. Planen måtte legges i løpet av fredag, og flyttingen har gått helt etter planen. De første pasientene har fått sin behandling, som forventet.

I helgen ble det kjent at Helseforetaket trengte større areal for å forberede seg til korona-pandemien. Legevakten måtte finne seg nye, midlertidige lokaler. Etter en nøye vurdering under stort tidspress, ble det bestemt at den beste plasseringen var Frei administrasjonsbygg.

-Jeg er utrolig stolt av den innsatsen som våre folk har lagt ned får å få til dette på såpass kort tid, sier rådmann Arne Ingebrigtsen. Her er det anlagt en legevakt på bare fire-fem dager, og det meste er på plass.


Godt medisinsk tilbud

Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik er også godt fornøyd med både fasiliteter og bemanning. Den «nye» legevaktens første pasient ankom fra Tingvoll, og ble godt ivaretatt. Legevakten er nå todelt, for å håndtere både luftveissymptomer og vanlige legevaktsoppgaver.

-Vi leverer fra første dag et godt medisinsk tilbud for alle samarbeidskommunene, det er imponerende. Vi rundet en rekke hindringer på veien, men den nye legevakten fungerte allerede fra åpning veldig bra. Det vil fortsatt være noe småplukk, men det skal vi ta underveis, sier kommuneoverlegen.

Utfordringer vil det være

Kommuneoverlegen er godt fornøyd med todelingen av legevakten. Den pågående korona-situasjonen medfører at det må skilles mellom pasienter med symptomer på luftveisinfeksjon og andre pasienter. Pasienter med symptomer på luftveisinfeksjon kan være smittet med korona-virus, og da må man være ekstra påpasselig.

-Nå møter pasientene etter avtale på Frei administrasjonsbygg og blir etter en rask sjekk sendt til riktig mottak. Et mottak for pasienter med symptomer på luftveisinfeksjon og et mottak for andre pasienter, og dermed er det etablert svært gode smittevernrutiner, sier Iversen Sandvik.

Kommuneoverlegen sier det vil oppstå noen utfordringer til etableringen har satt seg, men dette skal løses fortløpende.

Det tok ikke lang tid før den første pasienten var på plass.