Legesenter stengt i Kristiansund

0
367
Kommuneoverlege Askill Sandvik i kommunens beredskapsrom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune.

Sentrum legesenter i er dag stengt ned på grunn av positiv korona-prøve hos en person som jobber ved senteret. Pasienter tilhørende Sentrum legesenter blir sendt til andre legesenter for øyeblikkelig hjelp så lenge kontoret er stengt. Pasientene er dermed sikret forsvarlig tilgang til helsehjelp.

Onsdag og fredag er det Nordlandet legesenter som tar imot øyeblikkelig hjelp for pasienter tilhørende Sentrum legesenter. Torsdag er det Vågen legesenter som gjør det samme. Alle pasienter må avtale på telefon og ikke møte direkte opp.

Pasienter og andre som har i kontakt med personen som har testet positivt blir kontaktet av smittevernteamet til Kristiansund kommune. Disse må regne med å bli satt i karantene.

– Dette er en krevende situasjon, men vi håndterer den på best mulig måte. Smittevei er foreløpig ukjent, og smitteteamet har kalt inn ekstra ressurser for prøve å spore smittekilden, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik.