Vellykket smittesporing

0
232
Niclas D’Angelo og Deepa Mathew Caoile er leger i smittevernteamet i Kristiansund kommune. Sammen med resten av gruppen har de jobbet hardt i tre døgn for å spore smitten ved Sentrum legesenter i Kristiansund. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Smittevernteamet har etter tre døgn med hardt arbeid sporet opp smittekilden til den ansatte på Sentrum legesenter. Dette betyr at Kristiansund fortsatt har god kontroll på koronasmitten, og at kilden til alle smittede kan spores ut av regionen.

Onsdag ble det kjent at Sentrum legesenter måtte stenge dørene, fordi en av de ansatte testet positivt for koronavirus. Det ble umiddelbart satt i gang en omfattende smittesporing for å finne kilden til smitten. Smittekilden ble funnet lørdag, og alle mulige nærkontakter er satt i karantene.

– All innsats og ressurser vi har satt inn i smittesporing betaler seg nå, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik. – Dette betyr at Kristiansund fortsatt er i fase en av pandemien, og at vi har god kontroll på situasjonen.

Risiko for videre smitte fra den ansatte på Sentrum legesenter ansees som relativt lav, da alle nærkontakter har blitt satt i karantene veldig raskt og at det er lagt ned en formidabel innsats av smittevernteamet.