Anmelder brudd på karantenebestemmelser

0
297
: Kristiansund kommune ved rådmann Arne Ingebrigtsen har i dag anmeldt en innbygger for mistanke om overtredelse av karantenebestemmelsene. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune.

Kristiansund kommune har i dag anmeldt en innbygger for mistanke om overtredelse av nasjonale karantenebestemmelser. Kommunen mener at personen har satt andres liv og helse i fare.

Personen hadde vært i England og overholdt ikke karantenebestemmelsene da vedkommende returnerte til Kristiansund. Etter en periode på jobb, utviklet vedkommende symptomer på luftveisinfeksjon og fikk påvist koronavirus.

I mellomtiden så har også tre av nærkontaktene til denne personen fått påvist koronasmitte.

– Saken er svært alvorlig, det er nettopp derfor vi har innført strenge karantenebestemmelser, sier kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik. – Det at tre av personens nærkontakter også er bekreftet positive på koronasmitten er svært alvorlig, spesielt fordi to av disse er i risikogrupper.

Rådmann Arne Ingebrigtsen og ordfører Kjell Neergaard er også svært tydelige på at dette er utilbørlig oppførsel.

– Dette er et ansvar som påhviler oss alle. Dersom vi skal klare å bekjempe dette viruset, må alle følge påleggene fra helsemyndighetene. Nå er det alvor, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Anmeldelsen er sendt politiet.