Nytt positivt tilfelle knyttet til Kristiansund

0
3220
Smittevernlege Deepa Mathew Caoile og kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik står overfor en større smittesporing. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Et positivt korona-tilfelle i en annen kommune i Møre og Romsdal medfører større smittesporing i Kristiansund. Vedkommende har vært i Kristiansund i helgen, og besøkt flere av byens utesteder.

– Vi står i en utfordrende situasjon med økt smitte siste dagene og Kristiansund kommune gått opp til gul beredskap, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Kommunen har utvidet testkapasiteten er økt for å kunne teste opp til 5 prosent av befolkningen i løpet av en uke. Også smittesporingskapasiteten er økt betydelig. Videre har kommunen økt åpningstiden for Koronatelefonen. Nummeret er 71 57 37 00.  Ny åpningstid for koronatelefonen er 09.00-22.00. Vi oppfordrer innbyggerne til å bestille testing på www.C19.no, som er døgnåpen.

Personen som har testet positivt i en annen kommune, ankom Kristiansund lørdag 26. september.

Vedkommende har vært innom flere utesteder og kommuneoverlegen ber om at alle som har vært på Sushi Bar i Storgata i tidsrommet 13.30 og 14.30 på lørdag 26. september om å ta kontakt med koronatelefonen for individuell veiledning. Det samme gjelder folk som har vært innom «Bar å sånn» i tidsrommet 17.00 til 18.00 samme kveld.

Kommuneoverlegen ber videre om at alle som har vært på Dråper by Jullum lørdags kveld etter klokken 21.00 om å gå direkte i karantene. Vi ber også om at disse tar kontakt med koronatelefonen så raskt som mulig.

De som har spist frokost på Scandic Kristiansund søndag 27. september bes være ekstra oppmerksomme på feber og symptomer på luftveisinfeksjon. Dersom noen av frokostgjestene denne dagen kjenner på symptomer, skal de ta kontakt med koronatelefonen.

– Målet er å begrense smitten, og vi har satt inn store ressurser på å smittespore og håndtere økt press på prøvetaking og veiledning, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Det er etter flere positive korona-tilfeller den siste tiden gjort følgende vedtak er gjort etter Smittevernlovens § 4.1d. Det vedtas umiddelbart besøksstans på sykehjem, i første omgang ut uken, til vi har fått mer oversikt over situasjonen. FHI har støttet dette vedtaket. Dette gjelder følgende institusjoner: Storhaugen Helsehus, Barmanhaugen 2. etasje, Kringsjå Sykehjem, Bergan Sykehjem og Frei Sykehjem.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle innbyggere til å holde seg hjemme ved de minste symptomer, følge smittevernregler, holde avstand og ivareta god håndhygiene. 

Planlagte arrangementer kan inntil videre gå som normalt innenfor nåværende smittevernregler.