Totalt seks nye smittetilfeller i Kristiansund

0
1370

På bakgrunn av seks nye smittetilfeller i løpet av dagen har kriseledelsen i Kristiansund i dag økt opp til oransje beredskap.

– Situasjonen er uoversiktlig og uavklart, vi stor overfor en potensielt stor smittespredning, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Avlyser arrangementer

Som en følge av situasjonen har kommuneoverlege Askill Sandvik besluttet, med hjemmel i smittevernloven, at alle arrangementer med mer enn 50 personer avlyst fra fredag 2.oktober klokken 08.00 til og med søndag 4. oktober klokken 24.00.

– Det er ikke forsvarlig å gjennomføre større arrangementer slik situasjonen er nå. Derfor er det besluttet at alle større arrangementer er avlyst inntil videre, sier ordfører Kjell Neergaard.


Ordføreren benytter anledningen til å rose den jobben som smittevernteamet har gjort gjennom hele pandemien, men også den innsatsen som er lagt ned den siste uken.

– De har stått på sent og tidlig for at vi andre skal være trygge, jeg kan ikke få rost innsatsen deres nok, sier ordfører Kjell Neergaard.

Må loggføre

Det er også besluttet at alle skjenke— og serveringssteder er pålagt å loggføre alle sine besøkende fra fredag 2. oktober klokken 08.00. Det holder med kontaktinformasjon til en person per bord.

Inntil videre gjelder ikke ytterligere restriksjoner på serveringssteder.

Økt beredskap


– Den potensielle store spredningen gjør at kriseledelsen har økt beredskapen til oransje fra 1. oktober klokken 20.00, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Atlanten ungdomsskole har digital undervisning fredag 2. oktober som en følge av smittesporingen som nå er gjennomført. En ansatt ved skolen er satt i karantene.