Tre nye positive i Kristiansund

0
1201
Rådmann Arne Ingebrigtsen, ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik gjennomførte søndag kveld et møte med FHI. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Tre nye tilfeller av koronasmitte er registrert i Kristiansund i løpet av søndagen. Alle tilfellene er ferdig smittesporet og regnet som avklart. To av tilfellene kommer fra utlandet, mens det tredje tilfellet er knyttet til tidligere bekreftet smittet i Kristiansund.

– Tiltakene vi satte i verk har gitt resultater, sier kommuneoverlege Askill Sandvik. Han sikter da til avlysning av alle arrangementer over 50 personer. I tillegg har kommunen satt i gang registrering av besøkende på skjenke- og serveringssteder.

– Den gode oppfølgingen fra restaurantbransjen kan vise seg å bli svært verdifull fremover, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Kommuneoverlegen hadde i utgangspunktet forventet langt flere positive i løpet av helgen. Rask reaksjon og effektiv smittesporing ser ut til å gi gode resultater.

Kommuneoverlegen viderefører forbudet mot arrangementer over 50 personer utover uken. Dette forbudet gjelder nå fram til og med torsdag 8. oktober klokken 24.00. Forbudet er hjemlet i smittevernlovens §4-1, første bokstav. Også besøksstans i sykehjem opprettholdes fram til og med torsdag 8. oktober klokken 24.00. Alvorlig syke beboere får ta i mot besøk etter avtale med avdelingen.

– På bakgrunn av alle prøvene som er tatt, er det positivt at tallene på positive såpass lave. Det viser at smittevernteamet nok en gang har gjort en god jobb. Jeg vil også takke byens befolkning, som har oppført seg eksemplarisk, sier ordfører Kjell Neergaard.