Klokken 03.32 fikk Kristiansund brann- og redningsvesen melding om at en brannalarm hadde gått og at en person i Dalegata på Nordlandet kjente røyklukt.

Da brannmannskapene kom frem få minutter senere, var det full fyr i et hus som ligger i rekke, vegg i vegg med andre bolighus i Dalegata.

Det ble evakuert til sammen 12 personer fra brannstedet og nabobygningene, hvorav én ble sendt til legevakt for sjekk etter å ha fått i seg røyk.

I sekstiden på morgenen hadde brannmannskaper fått kontroll på brannen og iverksatt etterslukking. Det var en periode fare for spredning, men takket være blant annet gode brannskiller og iherdig innsats fra brannmannskapene ble dette unngått.

Ifølge politiet er en mann født på 50-tallet, registrert som beboer i huset, fortsatt savnet. Det er usikkert om mannen oppholdt seg i huset da brannen brøt ut.

Da det fortsatt er varme i huset og at brannen har gjort kraftig skade på bygningen, er det uvisst på hvilket tidspunkt politiets teknikere kan ta seg inn i huset for å iverksette granskning.

Dalegate vil være stengt i første omgang i hele dag.