Fyller Barmanhaugen med ny aktivitet

Kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson, eldrerådet leder Ellen Thorsø. rådmann Arne Ingebrigtsen og pensjonistforbundets Bengt Eriksson er godt fornøyde med at det kommer ny aktivitet inn i Barmanhaugen eldresenter. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

I går overrakte rådmann Arne Ingebrigtsen nøkkelen til Barmanhaugen eldresenter til pensjonistforbundets Bengt Eriksson. Nå skal frivillige skape ny aktivitet på Barmannhaugen.

Dette er helt i tråd med frivillighetsstrategien for Kristiansund som ble vedtatt i desember 2019. Samfunnet står i årene som kommer overfor store utfordringer blant annet på helse og omsorgsfeltet. Høyere levealder, en større andel eldre i befolkningen, endringer i sykdomsbildet og nye brukergrupper stiller statlige myndigheter, kommuner og frivillig sektor overfor nye behov og forventninger.

Dette gir også nye muligheter for å utvikle samarbeidet mellom offentlig og frivillig sektor, møte nye behov med nyskapende aktiviteter og engasjere enda flere til frivillig innsats.

– Vi ser at vi er avhengig av samarbeid med frivilligheten for å få til alt vi ønsker av gode tilbud. Det er en glede å se at det har vi planlagt og lyktes med her, sa rådmann Arne Ingebrigtsen ved overrekkelsen.

I en periode fremover blir det planlegging av de nye tilbudene, samtidig med en viss renovering av lokalene. Når denne perioden er over, åpner tilbudene fortløpende. Det starter med en åpen dag i uken, men pensjonistforbundet og dere støttespillere har større ambisjoner enn den ene dagen.

– Vi skal ha folk og aktiviteter her hver dag. Her kan vi ha alt fra konserter og pizzakvelder til kurs i bruk av velferdsteknologi. Barmanhaugen skal igjen bli et senter for byens pensjonister og seniorer, sa pensjonistforbundets Bengt Eriksson.

Gårsdagens nyhet om åpning av tilbud ved Barmanhaugen ble godt mottatt.