Ny smittet i Kristiansund

Illustrasjon - Laboratorietest
Illustrasjonsfoto:Artem Podrez (pexels.com)

En utenlandsk arbeider har testet positivt. Vedkommende ble testet i går, og fikk positivt svar på prøven i dag. Så langt viser smittesporingen at det har vært få nærkontakter, og det ser ut til å være lavt potensiale for videresmitte. Dette forsterker inntrykket av at smitten er på fremmarsj i Europa, og at det oppdages tilfeller av smitte fra utlandet.

Kommuneoverlege Askill Sandvik i kommunens beredskapsrom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune.

Fra smittetilfellene tidligere i uken er det testet nærmere 30 nærkontakter som hittil alle har kommet tilbake negative. Kommuneoverlege Askill Sandvik mener derfor har derfor at kommunen så langt har kontroll på den nåværende smittesituasjonen lokalt.