Syv nye smittede – oppfordrer sterkt til å begrense utelivet

0
1272
Oppfordrer til moderasjon: Politistasjonssjef Bjørn Fiske, ordfører Kjell Neergaard, kommuneoverlege Askill Sandvik og beredskapsleder Torbjørn Sagen. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har så langt i dag fått syv nye koronatilfeller. Ledelsen i kommunen er sterkt bekymret og ber innbyggerne innstendig i å begrense sosial omgang og fest.

Alle dagens smittetilfeller er sporet tilbake til utbruddet ved Atlanten videregående skole.

– Det positive her er at alle er sporet og de fleste allerede er i karantene, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Bekymret for videre smitte

Ledelsen i Kristiansund kommune er svært bekymret for at festing og sosial omgang i romjula skal medføre mer smittespredning. Tradisjonelt er romjula dager da kristiansundere tar seg en fest, og slik smittesituasjonen er nå, kan dette få store følger.

– Vi ber innstendig om at innbyggerne tar smittesituasjonen på største alvor. Dersom du skal ut på byen er det svært viktig at alle nasjonale anbefalinger følges, sier ordfører Kjell Neergaard. 

Han ber om at alle respekterer en meters avstand til alle andre enn egne hustandsmedlemmer. Ha god håndhygiene og hostehygiene nå du ute blant folk. Personer med symptomer på sykdom må holde seg hjemme.

Mange smittet

– Det er mange ungdommer som er smittet eller som sitter i karantene allerede. Av respekt for disse og for smittesituasjonen, ber vi folk tenke seg nøye om før de tar den festen de hadde tenkt å være med på, sier ordfører Kjell Neergaard.

Ordføreren ber også utestedene om å skjerpe oppsynet med sine gjester og passe på så godt som mulig at nasjonale anbefalinger følges.

– Her har vi alle et ansvar, driver du et utested påhviler det et ekstra ansvar for å påse at nasjonale retningslinjer etterfølg, sier Neergaard.

Politiet på laget

Smittesituasjonen i nordmørsbyen følges også tett av Politiet.

– Vi har bemannet opp i romjula og følger tett med på hva som skjer ute i lokalsamfunnet, sier politistasjonssjef Bjørn Fiske.

Fiske sier at stort sett er folk veldig flinke til å følge retningslinjene, men ser noen forbedringpunkter.

– Det vi ser når vi er ute er at det ofte er tett i køene, her må folk bli flinkere til å holde avstand, sier Fiske.

Nye vurderinger daglig

Kriseledelsen i Kristiansund kommune vil daglig ha møter for å vurdere nødvendigheten av å innføre nye tiltak. Søndag formiddag skal kommunen også ha møte med FHI for å få faglige innspill til eventuelt å iverksette nye tiltak.