13 nye smittetilfeller i Kristiansund

0
1864

Kristiansund kommune har i så langt fått 13 nye smittetilfeller tredje juledag. Åtte av tilfellene er sporet tilbake til utbruddet ved Atlanten videregående skole. Tre av tilfellene kommer fra Heidrun-plattformen, mens to av smittetilfellene spores fortsatt.

Kommuneoverlege Askill Sandvik har bedt om bistand fra FHIs nasjonale smittesporingsteam.

– Vi har bedt FHI om bistand til smittesporing av de positive på Heidrun, vår kapasitet strekker rett og slett ikke til, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Han har i kveld hatt møte med det nasjonale smittesporingsteamet, som umiddelbart tar fatt på oppgaven med å bistå. FHI vil sammen med Equinor gjennomføre smittesporing på Heidrun.

En av de bekreftede positive i dag har en nærkontakt på Storhaugen helsehus. Nærkontakten på Storhaugen helsehus var innkvartert på dobbeltrom, så begge disse er nå isolert og avdelingen er inntil videre stengt for besøkende.

Både nærkontakt og romkamerat er uten symptomer. Besøk kan fortsatt gjennomføres i de to øvrige avdelingene på Storhaugen helsehus.

Kristiansund kommune har i kveld mottatt tre nye positive smittetilfeller fra Heidrun. Kommunen har i løpet av kvelden også tatt imot et tyvetalls nærkontakter fra Heidrun, som er i kommunens karantenehotell.