Syv nye smittede i Kristiansund

0
481
Kommuneoverlege Askill Sandvik og hans team jobber på spreng for å skaffe kontroll.

Kristiansund kommune har i løpet av dagen fått syv nye korona-smittede. Fire er ferdig smittesporet, mens hos tre pågår smittesporing fortsatt. Det er i løpet av dagen satt noen titalls personer i karantene.

– Til tross for syv nye tilfeller opplever vi at vi har kontroll, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Ingen mutasjon

Kommuneoverlegen har i dag fått svar på analysen av Atlanten-viruset fra Folkehelseinstituttet. Dette viser at det ikke er en mutert variant som har herjet i nordmørsbyen i julehøytiden.

– Virus fra tilfellene i Kristiansund tilhører gruppe B.1.177, som er en gruppe som har fått stor utbredelse i Europa etter at den først dukket opp i Spania på forsommeren, sier Sandvik.

Folkehelseinstituttet sier at viruset fra Atlanten-utbruddet ikke er det samme viruset som er påvist på Heidrun-plattformen, det med andre ord to varianter i aksjon her.

– Det betyr at det ikke er Englands-varianten. Dette betyr samtidig at det ikke er sammenheng mellom utbruddet i Kristiansund og i Norskehavet, sier kommuneoverlegen.

Kommunen har foreløpig ikke fått svar fra FHI hvilken type det er på Heidrun.

For ordens skyld: Det er totalt syv nye smittetilfeller i dag, vi meldte om fem på formiddagen. Disse fem er inkludert i dagens totale antall på syv.