FHI rutinemessig varslet etter dødsfall

0
1400
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer til å holde avstand og bruke munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har i dag rutinemessig varslet Statens legemiddelverk (SLV) og Folkehelseinstituttet (FHI) etter at en 90 år gammel pasient ved Storhaugen helsehus døde i morges. Vedkommende ble vaksinert mot korona torsdag.

– Jeg kan bekrefte at en eldre pasient ved Storhaugen helsehus døde tidlig i dag. Vedkommende ble vaksinert to dager før dødsfallet. Vi kondolerer, og sender våre tanker til de etterlatte, sier ordfører Kjell Neergaard.

Pasienten ble covid-19-vaksinert torsdag 7. januar. Det er ikke umiddelbar mistanke om at dødsfallet skyldes vaksineringen, men både SLV og FHI er varslet og konsulteres om dødsfallet.

– Det er for tidlig å si om dødsfallet skyldes en reaksjon på vaksinen, eller om denne kan være en indirekte årsak. Alle retningslinjer for vaksinering er fulgt, og dødsårsaken er foreløpig ikke kjent. Vi samarbeider godt med myndighetene om å følge opp dette, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Siden torsdag 7. januar er 133 personer ved tre sykehjem i Kristiansund førstegangsvaksinert med covid-19-vaksinen fra BioNTech og Pfizer.