Treningssentre kan åpne igjen

0
772
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik til fortsatt bruk av munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kommuneoverlege Askill Sandvik har i dag fattet vedtak om åpning av treningssentre og skøytehall. Det blir kun tillatt med individuell trening. Vedtaket varer til og med 18. januar.

– Situasjonen er nå i bedring lokalt med avtagende smittetall. Det er derfor grunnlag for å lette på noen av de lokale tiltakene. Den nasjonale situasjonen er fortsatt alvorlig med strenge tiltak. Situasjonen vurderes fortløpende, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Bingohaller, bowling, lekeland og badeland må holdes stengt til og med 18. januar. Ordfører Kjell Neergaard er glad for lettelser av lokale tiltak.

– Vi har hatt møte med flere treningssenter i dag for å diskutere vårt forrige vedtak om å stenge de ned. Vi erfarer at sentrene er gode på å følge opp smitteverntiltak, og vi forventer at de følger opp dette nå som vi tillater begrenset åpning, sier ordfører Kjell Neergaard.

Ordføreren påpeker også at treningssentrene har en viktig rolle i et folkehelseperspektiv.

Her er vedtaket i sin helhet: