Opphever lokale restriksjoner

0
1777
Rådmann Arne Ingebrigtsen, ordfører Kjell Neergaard og resten av kriseledelsen opphever strenge, lokale restriksjoner.

Kriseledelsen i Kristiansund har i ettermiddag besluttet å oppheve strenge, lokale restriksjoner. Samtidig senkes beredskapsnivået til gult nivå. Smittesituasjonen er nå under kontroll i nordmørsbyen. Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik roser befolkningen og takker for god hjelp i et krevende utbrudd.

Det blir nå tillatt å besøke dine kjente på sykehjem og på Storhaugen helsehus. Det er tillatt å samles 10 personer til arrangementer innendørs. På utendørs arrangementer blir grensen nå 200 personer, på steder med fastmonterte seter er det maks 600 personer. Det er tillatt 50 personer til stede i begravelser/bisettelser, selv om setene ikke er fastmontert. Dette kan endres når regjeringen har sin pressekonferanse i

– Det er med stor glede vi nå kan informere om at vi har slått ned det store smitteutbruddet som startet i julehelgen. Jeg vil rette en stor takk til byens innbyggere for lojalt å følge våre påbudte og anbefalte smitteverntiltak. Dette har i stor grad bidratt til at vi nå kan legge dette utbruddet bak oss. For å redusere risikoen for å få nye utbrudd så ber jeg om at alle fortsetter å ha fokus på de nasjonale tiltakene framover, sier ordfører Kjell Neergaard.

Dagens vedtak i kriseledelsen åpner også for at badeland, bowlinghall, bingohaller, treningssentre, lekeland og ishall kan holde åpent som vanlig. Det lokale vedtaket om begrensninger på antall personer på serveringssteder med skjenkebevilling oppheves også.

– Jeg vil takke befolkningen for en enestående oppslutning med tanke på munnbindbruk. Det er ikke tvil om at dette har fungert, og befolkningen kan fortsatt benytte munnbind i situasjoner hvor du ikke klarer å holde avstand. Vi har flere rapporter om at presymptomatiske korona positive som har vært i det offentlige rom over tid, men som har brukt munnbind og av den grunn begrenset videre smitte. Vi ber om at befolkningen reagerer like raskt neste gang det blir behov for en bredere munnbindanbefaling, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Munnbind er en effektiv måte å begrense smitte av koronavirus. Ved lav smitte i samfunnet er effekten av munnbind mer begrenset, men kan likevel ha en funksjon i å begrense asymptomatisk smitte. Den sterke anbefalingen om bruk av munnbind endres slik at man ikke lenger sterkt anbefaler munnbind generelt i offentlige rom innendørs.

Munnbind anbefales fortsatt til:

  • Besøkende i sykehjem
  • Ansatte i sykehjem og hjemmesykepleie i situasjoner hvor en meters avstand ikke kan overholdes
  • Skoleelever og andre som tar kollektiv transport i pressperioder hvor det er vanskelig å holde avstand

Her er hele vedtaket: