Ber innbyggerne om hjelp

0
1608
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik
Ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik.

Den pågående smittesituasjonen i Oslo-området gjør at ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik kommer med en sterk oppfordring til befolkningen om testing.

Dersom du i løpet av de siste syv dagene har vært i en av de ti kommunene som nå er stengt ned, vil kommuneoverlegen at du tar en korona-test.

– Det er ganske dramatisk det som nå skjer på deler av Østlandet. Dette er tilstander vi ikke ønsker skal komme til Kristiansund, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Oppfordringen fra Sandvik er at personer som ankommer Kristiansund og har vært i berørte kommuner de siste syv dagene, tar en korona-test. Denne kan bestilles ved å gå inn på www.c19.no eller ringe koronatelefonen på 71573700.

Det gjelder disse kommunene: Nordre Follo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Det stilles per dags dato ikke krav om karantene, men man anbefaler at det utvises stor forsiktighet og at man går umiddelbart i isolasjon ved symptomer.

Ordfører Kjell Neergaard er også uroet over utviklingen i Norge den siste uken, og frykter oppblomstring også i Kristiansund.

– Vi ønsker å gjøre alt for å hindre at det muterte viruset kommer til vår kommune. Vi ber nok en gang om at befolkningen følger våre råd. Dere har bidratt stort til at vi har slått ned tidligere utbrudd, det er jeg trygg på at dere gjør denne gangen også, sier Neergaard.