Strammer reglene

0
577
Portrett Askill Iversen Sandvik
Kommuneoverlege Askill Iversen Sandvik

Smittesituasjonen på deler av Østlandet medfører at Kristiansund kommune strammer inn på reglene etter besøk i disse kommunene. Egne ansatte som jobber i helse- og omsorg, samt skole og barnehage må fremvise negativ koronatest, før de kan gå på jobb. Dette gjelder de som i løpet av de siste syv dagene har besøkt noen av disse kommune.

Det gjelder disse kommunene: Nordre Follo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Følgende regler gjelder:

  • Besøk i sykehjem. Personer som har vært i en av de ti kommunene skal ikke på besøk i sykehjem før tidligst 10 dager etter hjemkomst Kristiansund. Unntak ved alvorlig sykdom/palliasjon, ta kontakt med avdelingen.
  • Ansatte i Kristiansund kommune innenfor helse- og omsorg, og oppvekst skal ha negativ koronatest før arbeid, dersom du i løpet av de siste syv dagene har vært i en av disse kommunene. Du har karantene fram til negativ test foreligger.
  • Ansatte i Kristiansund kommune i andre enheter som har vært i en av disse kommunene bør være på hjemmekontor i 10 dager etter hjemkomst. Ta kontakt med din leder.
  • For hele befolkningen gjelder dette: Dersom du har hatt besøk av personer fra disse kommunene og de utvikler symptomer, gi umiddelbart i karantene og bestill testing.
  • For hele befolkningen gjelder dette: Dersom du i løpet av de siste syv dagene har vært i en av de ti kommunene som nå er stengt ned, vil kommuneoverlegen at du tar en korona-test.

Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer alle som ankommer Kristiansund og har vært i berørte kommuner de siste syv dagene, om å ta en korona-test. Denne kan bestilles ved å gå inn på www.c19.no eller ringe koronatelefonen på 71573700.