Stanser vaksinering med AstraZeneca

0
485
Kommuneoverlege Askill Sandvik, enhetsleder Hilde Gustad og beredskapsleder Torbjørn Sagen tar i mot eldre som vanlig i Bratthallen. Helsepersonell må belage seg på å vente litt som følge av dagens stans av AstraZeneca-vaksinen.

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag satt vaksineringen med AstraZeneca på vent. Årsaken er funn fra Danmark om mulige bivirkninger. Kristiansund har vaksinert helsepersonell med denne vaksinen. Dagens vaksinering av helsepersonell er derfor satt på vent, mens vaksinering av eldre går som planlagt.

Det arrangeres massevaksinering i Braatthallen i kveld. Dagens vaksine for eldre blir gjennomført som normalt med vaksiner fra Pfeizer/Biontech.

– Vi har kun brukt AstraZeneca på helsepersonell, og det er denne gruppen som nå må vente litt. Vaksinering av eldre foregår med en annen vaksine, og går som normalt, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Alle eldre skal derfor møte som avtalt for å få sin vaksine satt. Det var planlagt omtrent 120 doser med AstraZeneca, men disse blir ikke satt i dag. Alle som var oppsatt til vaksine med AstraZeneca har fått beskjed om SMS om at dette er satt på vent.