Ber helsepersonell være på vakt

0
592
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer til å holde avstand og bruke munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Det foreligger rapporter om alvorlige bivirkninger hos personer som er vaksinert med AstraZeneca sin koronavaksine. Kriseledelsen i Kristiansund ber nå alle som har fått en vaksine mot covid-19 fra AstraZeneca om å være på vakt.

Både Kristiansund kommune og Helse Møre og Romsdal har vaksinert helsepersonell med vaksinen fra AstraZeneca. Kristiansund kommune har vaksinert 359 personer med vaksinen, og helseforetaket har gitt 301 ansatte denne vaksinen. Det betyr at totalt 660 personer i Kristiansund har blitt vaksinert med AstraZeneca. I tillegg til egne ansatte, har kommunen også satt vaksiner på annet helsepersonell, som tannleger, fysioterapeuter og apotekansatte.

Legevakten har i dag fått mange henvendelser fra de som har fått vaksine fra AstraZeneca, med spørsmål om bivirkninger. Noen av disse er henvist til vurdering på sykehuset.

Kommuneoverlege Askill Sandvik ber om at helsepersonell som har fått vaksine fra AstraZeneca er spesielt oppmerksomme. De som har symptomer som listet opp, skal umiddelbart ta kontakt med legevakten på 116 117:

  • Blødninger eller blåflekker i huden (hudblødninger)
  • Tungpust
  • Brystsmerter
  • Økende hodepine eller synsforstyrrelser
  • Akutt svimmelhet
  • Nylig oppstått hoven arm eller ben

De som eventuelt har symptomer i denne kategorien, vil bli vurdert av legevakten og eventuelt henvist videre til sykehuset om nødvendig.

– Vi tar denne situasjonen på alvor og har jobbet siden pressekonferansen for å få til god dialog og samhandling mellom legevaktsentral, legevakt og sykehus for å håndtere mistenkte bivirkninger av Astra-vaksinen på en god og trygg måte, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Han forteller også at kommunen har er satt inn ekstra bemanning på legevakten for å håndtere flere henvendelser.