To smittetilfeller ved skole i Kristiansund

0
1478
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer til å holde avstand og bruke munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

To elever ved Kristiansund voksenopplæring har i dag testet positivt for koronaviruset. To klasser er satt i karantene, en klasse er satt i ventekarantene og hele skolen holder stengt mandag til onsdag.

Det er i forlengelsen av utbruddet i Averøy at elevene har testet positivt. Dette medfører at kommuneoverlegen setter samtlige elever og lærere i karantene inntil at smittevernteamet får full oversikt over situasjonen.

Kristiansund kommune har utvidet sin testkapasitet og tester både lørdag kveld og hele søndag.

– Vi forventer at de aller fleste blir testet i løpet av helga. Averøy kommune og Kristiansund kommune samarbeider meget godt om smittesporing og håndtering av saken, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Skolen har opprettet en kontakttelefon for elevene. Koronatelefonen har også utvidet åpningstiden i forbindelse med de positive prøvene.

– Vi må avvente prøvesvar før vi vet omfanget av dette. Foreløpig ingen andre generelle tiltak i samfunnet utover nasjonale retningslinjer, sier kommuneoverlegen.