To smittetilfeller i Kristiansund

0
1947
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer til å holde avstand og bruke munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har i dag fått to bekreftede tilfeller av koronaviruset. Smittetilfellene kan spores til et positivt tilfelle i en annen kommune. Selv om smittevernreglene er fulgt, mener kommuneoverlege Askill Sandvik at det er risiko for videre smitte.

Flere nærkontakter er satt i karantene og ventekarantene. Det pågår fortsatt en omfattende smittesporing. På bakgrunn av den pågående smittesporingen sier kommuneoverlege Askill Sandvik følgende:

– Alle som har vært på disse restaurantene i det aktuelle tidsrommet bes bestille test på www.c19.no eller ringe koronatelefonen så raskt som mulig. Dette gjelder både for ansatte og gjester.

Dette gjelder alle som har vært på Plan A., torsdag 13. mai i tidsrommet mellom klokken 12.00 til 14.30, det samme gjelder alle som har vært på Sabrura, fredag 14. mai i tidsrommet 13.00 til 14.00.

– Det er i første omgang kun test og ikke karantene, men det oppfordres til forsiktighet inntil testsvar foreligger. Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du gå umiddelbart i isolasjon og dine husstandsmedlemmer skal i ventekarantene, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Kristiansund kommune åpner for ekstra testing 17. mai mellom klokken 11.00 og 13.00. Koronatelefonen på 71573700 er åpen fra klokken 10.00 til 13.00.