Skole stengt etter smitte

0
1773
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer til å holde avstand og bruke munnbind i det offentlige rom. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har i dag stengt Dalabrekka skole etter tre positive smittetilfeller. De tre har alle tilknytning til skolen og er nærkontakter av gårsdagens positive tilfelle. Smitten stammer fra eksisterende utbrudd.

Tre klasser er satt i smittekarantene, disse testes i dag. Husstandsmedlemmene til de tre klassene er i ventekarantene. Husstandsmedlemmene skal vente hjemme, og skal ikke å bestille test.

Samtlige lærere er satt i smittekarantene. Alle resterende elever ved Dalabrekka skole er i ventekarantene. De skal avvente negativt svar fra lærerne. Ingen i ventekarantene skal bestille test.

Kristiansund kommune har utvidet testkapasiteten i dag. Koronatelefonen har utvidet åpningstiden i dag til klokken 21. Nummeret dit er 71573700.

– Situasjonen er foreløpig uoversiktlig, vi får en bedre oversikt i løpet av noen dager, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Kriseledelsen i Kristiansund møtes senere i dag. Det kommer mer informasjon i kommunens beredskapssending i dag klokken 14.30.

Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer alle til å holde god avstand og bruke munnbind i det offentlige rom.