Nytt smittetilfelle i Kristiansund

En person har i dag testet positivt for koronavirus i Kristiansund. Vedkommende har vært på Oppdal. Det er foreløpig noe uklart hvor smitten kommer fra, men det dreier seg om innenlandssmitte. Smittevernteamet har satt om lag 7 personer i karantene som følge av smittesporingen så langt. Det er to nærkontakter med symptomer. Den smittede er delvaksinert og har milde symptomer.

Dette smittetilfellet har et visst potensiale for videre smitte, noe som vil bli avklart i løpet av de nærmeste dagene, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Nå ved åpningen av samfunnet er det viktig at folk tar ansvar og har lav terskel for å teste seg ved symptomer, sier varaordfører Berit Frey.

Parallelt med åpningen av samfunnet er det helt sentralt at flest mulig vaksinerer seg raskest mulig i ukene fremover for å begrense smitteutbrudd, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.