Statsrådsbesøk på Nordlandet ungdomsskole

0
70
Rektor Willy Tangen (f.v), Henrik Asheim, Vetle Wang Soleim, Tina Bru og Peter Frølich på besøk hos 10D Nordlandet ungdomsskole
Rektor Willy Tangen (f.v), Henrik Asheim, Vetle Wang Soleim, Tina Bru og Peter Frølich på besøk hos 10D Nordlandet ungdomsskole

 Statsrådene Tina Bru, olje – og energiminister, og Henrik Asheim, høyere utdanningsminister, kom sammen med Peter Frølich, Vetle Wang Soleim og Helge Orten på besøk til Nordlandet ungdomsskole i dag. Rektor Willy Tangen tok gjestene med på en liten omvisning og fortalte om skolen.

Willy Tangen snakket om at hele skolen var nyrenovert for 6 år siden og fikk et godt tilpasset areal ute og inne. Skolen har innføringsklasse for nyankomne fremmedspråklige elever på u-trinnet og har bygd opp et «forsterket tilbud» for elever med ulike større behov.

Inkludering og integrering står sentralt. Vi har fokus på at alle elever skal oppleve mestring og trivsel, sier Willy Tangen.

Klasse 10 D fikk statsrådsbesøk

Det var klasse 10 D som i naturfagstimen fikk besøk av statsråder med følge. Elevene kunne både få en rask presentasjon av statsråder med følge samt at de kunne stille noen spørsmål til gjestene.

Utdanning for fremtiden

Det var ikke alle elevene som hadde klare mål for hvilken retning de skulle på videregående neste år. Ei av jentene hadde derimot planen klar, hun skulle bli advokat. Det gir henne videregående med studiespesialisering og jusstudier etter det, før en eventuell advokatpraksis er mulig. Vetle Wang Solem kunne da fortelle at han snart også er ferdige med jusstudier, mens Tina Bru kunne fortelle at hun hadde valgt danselinjen på videregående. Politikerne understreket viktigheten av læring og gode vaner for å tilegne seg kunnskap. Og lekser er viktig å gjøre understreket Vetle Wang Soleim.