Koronatesting i Kristiansund kommune

Ordfører Kjell Neergaard (fv) skryter av kommunens medarbeidere, Anne Marthe Korsnes Wiik, smittevernteamet, Randi Bech Paulits og Mariann Schultz Wiig, begge Servicetorget.

Servicetorget og smittevernteamet har utført ulike oppgaver opp mot innbyggerne i Kristiansund på en utmerket måte, i en ekstra krevende periode, skryter ordfører Kjell Neergaard.

Nå begynner en ny epoke i koronapandemien, med mulighet for testing hjemme i tillegg til testing på Ello. De som møter deg har jobbet med dette siden pandemien startet for 1 1/2 år siden. Oppgaver har blant annet vært innenfor informasjonsarbeid og det operative med testing og utdeling av materiell.

På Servicetorget vil du fortsatt få god informasjon i tillegg til at du nå kan hente selvtester for deg som privatperson der.

Ordfører Kjell Neergaard skryter av alle som har bidratt i dette gode arbeidet i denne perioden. Og minner om at alle skal fortsette med god håndhygiene og være hjemme om man er syk.

I Kristiansund kommune er det mulig å teste seg på flere måter:

• PCR-test i Teststasjonen på Ello. Bestilles på www.c19.no eller ring koronatelefonen 71573700
  • Hente selvtest på Servicetorget hverdager mellom kl 9 og 15

NB! Ikke hent testen på Servicetorget om du har symptomer

• Hente selvtest i drive-thru på Ello mens det foregår testing, ring koronatelefonen (9-14 på hverdager og 10-15 på helg)
  • Tilbud om å hente selvtest gjelder kun for privatpersoner

Det anbefales test for:

• Alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, uavhengig av vaksinasjonsstatus
  • Uvaksinerte hustandsmedlemmer eller tilsvarende nære til en som er smittet
  • Øvrige uvaksinerte nærkontakter
  • Barn under 12 år testes dersom foresatte ønsker det

Her finner du mer informasjon om detaljene i dette opplegget