6 nye tilfeller av koronavirus i Kristiansund i uken etter gjenåpningen

Portrett Askill Sandvik
Kommuneoverlege Askill Sandvik

Til sammen er det 5 nye smittetilfeller siste 2 dager. Noen av tilfellene er relatert til reising utenlands. I tillegg innenlands smitte som sannsynligvis stammer fra serveringssteder i gjenåpningshelga i andre byer.

De smittede er både uvaksinerte, delvaksinerte og fullvaksinerte. 3 av de smittede har benyttet seg av den nye selvtestordningen til kommunen. Alle har symptomer, men ingen er alvorlig syke.

Smitten har ført til testing av nærkontakter ved en avdeling på Veslefrikk barnehage og to klasser ved Atlanten ungdomsskole.

Dette er som forventet. Det er naturlig at gjenåpninga av samfunnet gir en smitteøkning fremover, sier kommuneoverlege Askill Sandvik. Det er fortsatt rimelig god kontroll på situasjonen lokalt og generelt lite smitte i byen. Jeg anbefaler at folk er flink til å teste seg fremover ved symptomer, enten ved PCR-test som bestilles på www.c19.no eller selvtest.