Denne uken – 3 nye smittet med korona

0
14
Porterett ac\v kommuneoverlege Askill Sandvik
Kommuneoverlege Askill Sandvik

3 nye tilfelle av koronavirus i Kristiansund denne uken

Smittetilfellene er knyttet opp mot innenlands reising. Alle har kjent smittevei. Potensialet for videre spredning av smitte er lavt.

Smittetallene i Kristiansund holder seg fortsatt lave i etterkant av gjenåpningen, sier kommuneoverlege Askill Sandvik. Dette er gledelig. Den gunstige smittesituasjonen understrekes også av at prøvene fra avløpsvannet på Hagelin er negative. Jeg er imidlertid litt betenkt over at vi ser en del tilfeller hvor personer med symptomer har negativ hurtigtest, men tester positivt ved vanlig PCR. Hurtigtestene er et viktig verktøy nå i høst/vinter, men dersom det er sterk mistanke om covid-19 anbefales fortsatt PCR-testen.