Skreddersydd opplegg for influensavaksinering for noen sårbare grupper

0
36
Tone Lyngvær Kvammen
Avdelingsleder Tone Lyngvær Kvammen

Avdelingsleder i Kristiansund kommune, Tone Lyngvær Kvammen, informerer om at man har et eget opplegg for prematurt fødte barn. Dette gjelder spesielt de som er født før uke 32 i svangerskapet, i alderen 5 måneder og opp til fem år. Disse barna vil få et bedre og tilrettelagt tilbud om vaksine på vaksinasjonskontoret.

Det betyr at vi rigger til et trygt opplegg med både lege og erfarne helsesykepleiere på Vaksinasjonskontoret til Barn, familie helse her på Tinghuset, forklarer Lyngvær Kvammen. Dette tilbudet vil også gjelde for barn under 12 år i risikogrupper, som inkluderer en rekke diagnoser definert av Folkehelseinstituttet, blant annet lungesykdom, astma, hjerte- kar sykdom, diabetes, nyresvikt og andre.

Smitterisiko

– Disse barna skal slippe å dra til Braatthallen. Vi får et bedre rigget opplegg til disse barna med tettere oppfølging og en til en kontakt her på vaksinasjonskontoret. Det er svært viktig å beskytte disse barna mot influensa samtidig som vi har en pandemi. Disse sårbare gruppene er ikke koronavaksinert. Vi er bekymret for risikoen ved samtidighet og konsekvensen av alvorlig sykdom med både korona og influensasmitte.

Foreldre kan ta direkte kontakt med Helsestasjonen på telefon 71574900, eller servicetorget 71574000 for å bestille time til sine barn i disse gruppene. Det er et gratis skreddersydd tilbud som vil gis fra og med 1.november i år.

Lyngvær Kvammen anbefaler også at gravide etter uke 12 i svangerskapet tar influensavaksine. Disse ønsker man skal komme i Braatthallen, og de kan bestille time gjennom portalen c19.no sitt tillitsbaserte system.