SMS i forbindelse med influensavaksine

Askill I Sandvik
Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer de over 65, de med kroniske sykdommer og helsepersonell til å ta influensavaksinen.

I morgen onsdag 20.oktober vil det gå ut en SMS til innbyggere i Kristiansund som oppfordres til å ta influensavaksine. Dette gjelder de over 65, de med kroniske sykdommer og helsepersonell.

Mange anbefales å vaksinere seg

Nesten 1,6 million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for alvorlig influensasykdom. Denne gruppen anbefales å ta influensavaksine hvert år.

Personer i følgende risikogrupper bør ta influensavaksine årlig, sier kommuneoverlege Askill Sandvik:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og voksne med kroniske sykdommer

I tillegg anbefales influensavaksine til:

FHI har mer detaljer om hvem som defineres som risikogruppe

Årets influensavaksinasjon bestilles på c19.no

Anbefalinger over er hentet fra FHI.