Kristiansund kommunes ukentlige koronaoppdatering

Ordfører Kjell Neergaard og og kommuneoverlege Askill Sandvik er fornøyd med at vi lokalt ikke har sett noen trend med økt smitte lokalt

Enn så lenge har vi ukentlige oppdateringer på situasjonen i forbindelse med korona

Kun 2 positive tilfeller av koronavirus siste uken. Ett av tilfellene er importsmitte fra utlandet.  Det andre er ukjent smittekilde lokalt. Testvolumet på Ello er fortsatt relativt lavt. Ukens prøve fra avløpsvannet på korona er fortsatt ikke besvart.

Vi har foreløpig ikke fått noen smitteøkning i kjølvannet av høstferien, sier kommuneoverlege Askill Sandvik. Vi ser imidlertid at situasjonen i landet nå tilsier en økende smittetrend. For å møte høstens og vinterens utfordringer er vaksinering vårt viktigste våpen både mot korona og influensa.