Ukentlig koronaoppdatering

Det er nye smittetilfeller i Kristiansund den siste uken

7 nye påviste smittetilfeller

7 nye påviste smittetilfeller i Kristiansund siste uke. Smitten kommer både etter reising utenlands og lokal smitte fra nærkontakter. Ett av tilfellene har ukjent smittekilde. Smitten har medført at det har blitt foretatt testing av en klasse på Kristiansund vgs. I tillegg er en ansatt ved et sykehjem smittet. I dag er både pasienter og ansatte på involverte avdelinger testet. Sykehjemsavdelingene har forsterket smittevernberedskap inntil videre. Ingen beboere eller ansatt har symptomer, noe som innebærer at dette foreløpig ser oversiktlig ut.

De smittede er fordelt mellom uvaksinerte og fullvaksinerte

Nedgang i de offisielle smittetallene

Det er en nedgang i de offisielle smittetallene fra forrige uke. Testaktiviteten er noe høyere, men fortsatt ganske lav. Prøvene fra avløpsvannet viser høyere konsentrasjon av koronavirus enn forrige uke med en CT-verdi på 33. Det er derfor all grunn til å anta at det kan være en del skjult smitte i byen. Dette stemmer også med FHIs anslag om at vi kanskje ikke avdekker mer enn 50% av smittetilfellene for tiden i Norge.

Det er fortsatt viktig å teste seg når man har symptomer og være hjemme når man er syk.

Dose 3 til helsepersonell

Vi er fornøyd med at regjeringen har bestemt at vi skal gi dose 3 til helsepersonell, noe som er helt nødvendig i og med at vi ser smitte blant fullvaksinert helsepersonell, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.