Nye anbefalinger, relatert til korona, fra i dag

Askill Sandvik
Askill Sandvik.

På bakgrunn av den økende smitten kommer kommuneoverlegen nå med nye anbefalinger som gjelder fra i dag, 18.november, kl 16.00.

Økende koronasmitte i Kristiansund

Koronasmitten i Kristiansund er økende. Antall smittede, de første 3 dagene denne uken, er rundt 30 personer, inkludert PCR og hurtigtester. Det er økt press på fastlegene og legevakt med mange personer som tar kontakt på grunn av ulike infeksjoner. Flere tjenester i kommunen har høyt fravær på bakgrunn av korona og andre luftveisinfeksjoner.

Lokalt vedtak tidligere denne uken

Onsdag 17.11 ble det gjort lokalt vedtak som innebærer:

1.            Karantenetid økt til 7 dager ved koronavirus.

2.            Husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære skal i karantene i 7 dager.

Det siste punktet innebærer at dersom man får korona i huset, så skal man være hjemme i 7 dager uansett vaksinsasjonsstatus, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Nytt vedtak som gjelder fra og med i dag

På bakgrunn av den økende smitten kommer kommuneoverlegen nå med følgende anbefalinger i tillegg som gjelder fra i dag, 18.november, kl 16.00.

De to første anbefalingene retter seg mot nærkontakter som IKKE er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære:

1.            Dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv bør du bruke munnbind i 7 dager i det offentlige rom der hvor du ikke klarer å holde 1 meters avstand (butikker, kjøpesenter, kollektivtransport)

2.            Dersom du har hatt nærkontakt med en koronapositiv bør du ikke dra på organiserte fritidsaktiviteter eller  private og offentlige arrangement i 7 dager

3.           Utsett besøk hos sårbare grupper (eks beboere i sykehjem eller omsorgsboliger) i 7 dager dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv

Den siste anbefalingen (nr 4.) gjelder mer generelt for å bremse infeksjonspresset i byen:

4.            Dersom en person hjemme hos deg har luftveisinfeksjon uavhengig av årsak, bør du bruke munnbind i det offentlige rom dersom du ikke klarer å holde 1 meters avstand. (Dette gjelder ikke for arbeidsplasser hvor munnbind er til hinder for arbeid og kommunikasjon).

Anbefalingene, om munnbind, gjelder ikke for barn under 12 år, elever i skoletiden og personer som ikke kan bruke munnbind av medisinske årsaker.

Alle anbefalingene gjelder inntil ny beskjed blir gitt.