Ukentlig koronarapport

Askill Sandvik kommuneoverlege

Det er stigende smitte i Kristiansund, denne siste uken. Det ventes svar på flere prøver i løpet av dagen.

Stigende smitte

Stigende smitte i Kristiansund denne uken. Så langt 34 bekreftet smittet, men mangler mange svar fra i går ennå. Hurtigtester er ikke medregnet.

Smitte på skoler

Det er koronasmitte ved 7 skoler i byen. I uke 46 har 8 skoleklasser blitt testet med PCR-test. I tillegg ett helt trinn og to klasser med hurtigtest. Det er foreløpig ingen smitte inn i andre institusjoner.

Økt testaktivitet på Ello

Testaktiviteten på Ello øker betraktelig, med så langt minst 500 prøver tatt denne uka.

Den stigende smittetrenden bekreftes av avløpsvannsprøvene fra Hagelin. Ukas resultat vider en stigning av koronavirus i avløpsvannet med en CT-verdi på 32,1 og 55000 kopier/L. Forrige ukes tall var 32,8 (jo lavere verdi jo mer virus) og 35000.

Oppfordring fra kommuneoverlegen

Jeg oppfordrer alle til å sette seg inn i den nye lokale forskriften og anbefalingene, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Nye anbefalinger, relatert til korona, fra i dag | Kristiansund kommune