Fyrverkeri i Kristiansund

Kart over områder med forbud om oppskyting av fyrverkeri

I henhold til brann- og eksplosjonsvernloven er salg av fyrverkerisaker, gassballonger og lignende forbudt uten tillatelse fra brannsjefen. Tillatt salg skal kun foregå i romjula.

Det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri, men i anledning nyttårsfeiringa, gir politimesteren dispensasjon på Nyttårsaften i tidsrommet kl. 18.00 – 02 00.

Totalforbud i sentrum og Grip

I medhold av politivedtektene har politimesteren besluttet at det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri – herunder knallskudd – innen en sone avgrenset av havna, Langveien fra Lyhsalmenningen til Pr. Christies gate og Vågebakken til Nordmørskaia. I tillegg omfatter totalforbudet også Grip.

Overtredelser bøtelegges

Overtredelser i den sonen hvor det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri vil resultere i anmeldelse og bøter.

Fyrverkeri Kristiansund havn.
Fotograf: Tomas Sjåvik Hånde