Nye karanteneregler for barn og unge

Fra og med kommende lørdag er Kristiansund kommune helt på linje med de nasjonale reglene i forbindelse med koronasmitte.

Det er nye karanteneregler for barn og unge i skoler og barnehager i Kristiansund kommune.

Strengere smitteverntiltak for barn og unge i Kristiansund

I Kristiansund er det nå innført strengere smitteverntiltak enn de nasjonale, og det er nye karanteneregler for barn og unge under 18 år i skoler og barnehager.  Det betyr at dersom en person i klassen eller avdelingen i barnehage blir koronasmittet, så skal de andre barna også være hjemme. Ved negativ test på dag 3 kan barna gå på skolen igjen, men skal fortsatt ha fritidskarantene. Ved negativ test på dag 7 er karantenen slutt. Både selvtest og PCR-test på ELLO er tillatt. Hvis et barn i karantene får symptomer, så bør det testes med PCR.

Denne nye karanteneregelen gjelder ut denne uken.

Digital hjemmeskole

Dersom hele klassetrinn er i karantene vil det bli gitt hjemmeskole digitalt fra første dag.