Testing for koronasmitte i Kristiansund

Kommuneoverlege Askill Sandvik viser frem den typen PCR-test som tas hjemme og som skal leveres på Kongens Plass/Folkets hus.

Det er ulike måter å teste seg og sine for koronasmitte i Kristiansund akkurat nå. Under kommer en oppramsing av de ulike måter som akkurat nå finnes her i byen.

Hurtigtester, testing med PCR hjemme og testing ved kommunens teststasjon er de ulike måtene testing for koronavirus du som innbygger skal forholde deg til akkurat nå.

• Hurtigtesting
    • Du kan kjøpe tester på apoteket eller du kan hente i Kristiansund sentrum på Piren. Dette gjør du selv. Ved positiv hurtigtest bestiller du PCR-test på c19.no
    • Elever ved skoler og barn i barnehager har fått utdelt hurtigtester. Disse skal benyttes jevnlig. I skoler skal elever testes søndager og onsdager. I barnehager testes barna på søndager.
  • Testing med PCR hjemme
    • Dette er et tilbud til barnefamilier, der første PCR-test allerede er delt ut fra skoler og barnehager i byen. Denne tar du hjemme av den MED symptomer. Lever den for analyse på Kongens Plass/Folkets Hus. Svar på denne testen får du på HelseNorge sin hjemmeside eller hos fastlegen.
  • PCR-test ved kommunens teststasjon bestilles på c19.no