Kanonene på Bautaen er tilbake

0
21
Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. I dag var Geir Gjengstø, Per Moen og Erik Kamsvåg og la siste hånd på detaljene slik at alt er klart til salutt 17.mai kl 0700.
Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. I dag var Geir Gjengstø, Per Moen og Erik Kamsvåg og la siste hånd på detaljene slik at alt er klart til salutt 17.mai kl 0700.

Det har vært gjennomført vedlikehold på de 3 kanonene, som har stått på Bautaen i lang tid. 

Salutt 17.mai 2022

Det blir vanlig saluttering på 17.mai i år. Dagen starter med 9 skudd kl 0700. Klokken 0930 skytes det ett skudd for å starte barnetoget i Kristiansund sentrum. Og når toget kommer synlig i sykehusbakken kommer 9 skudd til med 30 sekunders mellomrom.

Vedlikehold

Alle tre kanonene har vært på røntgen og er funnet lytefrie, forteller Geir Gjengstø i Lions. Han skryter også av arbeidet som er gjort med byggingen av stativet kanonene står på nå. Stativene ble bygd etter en modell som er funnet på gamle skip.

Frivilligheten

Det er Lions i Kristiansund som har hatt jobben med å gjennomføre skytingen med kanonene på Bautaen. Dette har de gjort siden tidlig på 70-tallet. Geir Gjengstø, Per Moen og Erik Kamsvåg har siden de startet skutt 4000 skudd.

Prøveskyting i kveld

Det skal gjøres testskyting i kveld kl 1600. Geir Gjengstø sier at det blir tre skudd, ett med hver kanon i ettermiddag for å sikre at alt er som det skal til i morgen på nasjonaldagen.Previous

Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. I dag var Geir Gjengstø og Per Moen la siste hånd på detaljene før alt er klart til salutt 17.mai kl 0700. - Klikk for stort bilde
Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. I dag var Geir Gjengstø og Per Moen og la siste hånd på detaljene før alt er klart til salutt 17.mai kl 0700.
Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. Geir Gjengstø viser her en velbrukt positur for taler. - Klikk for stort bilde

Lions i Kristiansund har hatt ansvaret for saluttering ved ulike anledninger siden begynnelsen på 70-tallet. Geir Gjengstø viser her en velbrukt positur for taler. | Fotograf: Ingunn Strand